יום שני, 23 בדצמבר 2019

טבת התשף Tevet 5780

דיווחי תצפיות
קישור לעמוד זה - Link or this message


שלום לכולם
הדיווח נשלח באיחור עקב שהייה בחו"ל (ולא הצלחתי לראות משם את הירח, היה מעונן לחלוטין). גם בארץ הבנתי שהיה מאד מעונן וגשום ולכן קיבלתי רק דיווח אחד.

  • אבי גרוסמן, כוכב יעקב, 17:00
Hello all. As Friday was very rainy and cloudy in Israel I received only one observation
  • Avi Grossmand, Kochav-Yaakov 17:00


שלום לכולם וחנוכה שמח
הירח החדש של חודש טבת צפוי להיראות ביום שישי (אור ל-ל') בתאריך  27/12/2019 לאחר השקיעה. הראייה צפויה להיות קלה וללא קשיים מיוחדים, פרט כמובן לקשיי מזג אוויר.

שימו לב שעקב כך שהשנה שלמה, הראייה  מוקדמת לתאריך, אפילו שהיא ראייה של ליל 31 (שכן הראייה הקודמת לה הייתה ביום רביעי). זהו חלק מלוח השנה העברי שעל פי החשבון, ובמהלך השנה הקרובה צפויות לנו הרבה ראיות במועדן, לאחר שתי שנים שלמות בהם גם מרחשוון וגם כסלו בני 30 ימים. 

הלוח יתאזן כבר בשנה הבאה שתהיה שנה חסרה. יהיו בה עוד כמה דברים, בהקשר של חנוכה בו אנו מצויים, נזכה לאחר שנים רבות לקרוא את הפטרת פרשת מקץ בספר מלכים.


תצפית סוף חודש
הירח האחרון של חודש כסלו ייראה ביום רביעי לפנות בוקר כ"ז כסלו, 25/12/19 מישראל. הראייה תהיה קשה למדי, בפרט שמזג האוויר צפוי להיות חורפי ביותר, אולם משכימי קום וחובבי אתגרים, מוזמנים לנסות.


ליקוי חמה טבעתי
בין ראיית הירח הישן, לבין ראיית הירח החדש צפוי ליקוי חמה טבעתי שייראה ברוב אסיה ואוסטרליה. הליקוי ביום חמישי, כ"ח בכסלו 26/12/2019 הליקוי לא ייראה כמעט מישראל (תיאורית ראייה אפשרית למשך דקות בודדות  מיד בזריחה מפסגות במזרח הארץ) והאזורים המיושבים שבו עובר שיא הליקוי, המכונה טבעת אש, מצומצמים ביותר.
כדור הארץ קרוב לשמש (אנחנו קרובים מאד לפריהליון) מה שגורם לשמש להיות מעט גדולה יותר מהממוצע. הירח דווקא במרחק ממוצע פחות או יותר 383 אלף קילומטרים, והתוצאה היא שגודלו הזוויתי של הירח קטן יותר מגודלה הזוויתי של השמש (31 דקות לעומת 33 דקות) כך שאינו מכסה את השמש כולה.



ליקוי ירח חצי צל
הירח המלא של חודש טבת בתאריך י"ג בטבת (אור לי"ד) 10/1/2020 יהיה בליקוי חצי צל. הליקוי ייראה מישראל לכל אורכו ושום חלק מהירח לא יעלם לגמרי, אבל יראו בבירור חלקים ממנו שנהיים מעט כהים יותר וחלקים שנשארים בהירים. זמני הליקוי לפי שעון ישראל:

  • תחילת הליקוי - כניסה לאיזור חצי צל - 19:07
  • שיא הליקוי - 21:11
  • סיום הליקוי - 23:12



למתעניינים באסטרונומיה בנוסף לעניין בלוח העברי וראיית הירח, אני ממליץ להצטרף לקבוצת הטלגרם בנושא בנושא במכשיר הנייד.








Hello all. Please try to see the new moon on Friday 27/12/2019 after sunset. The moon shall be easy to see.


Annular solar eclipse
Asia and Australia viewers will enjoy an annular solar eclipse on Thursday 26-12-2019. See the map above.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.